Burse - Fonduri mutuale

O companie spaniola ofera 4 mil. euro pentru Matricon Mures

04.08.2006, 18:20 125

Compania spaniola CIE Berriz a lansat o oferta publica de aproape 4 milioane de euro (14,1 milioane de lei) pentru preluarea societatii Matricon Targu-Mures, specializata in fabricarea de componente auto. Spaniolii ofera un pret de 20,89 lei/actiune pentru intregul pachet de actiuni al Matricon.
Actionarii principali ai Matricon, Georg Reissermayer si Laszlone Fazekas, care controleaza impreuna 88% din societate, au anuntat ca vor accepta oferte din motive "personale". Ei ar urma sa incaseze 3,52 milioane de euro pentru actiunile pe care le detin.
CIE Berriz este o societate cu raspundere limitata inregistrata in Spania. Actionarul majoritar al acestei societati este compania CIE Automotive, care este listata pe bursele de la Madrid si Bilbao. Compania opereaza in domeniul productiei de componente auto si face parte dintr-un grup industrial care cuprinde 31 de companii.
Oferta de preluare este intermediata de societatea de brokeraj EFG Eurobank Securities si se va desfasura pana pe data de 12 septembrie.
Reprezentantii Matricon spera ca aceasta preluare sa contribuie la cresterea exporturilor societatii.
"In urma acestei preluari se estimeaza ca cifra de afaceri a societatii va creste prin intensificarea schimburilor comerciale si imbunatatirea bazei de clienti. Portofoliul de produse al companiei va fi diversificat, iar numarul locurilor de munca va fi sporit", se arata intr-un raport publicat de companie pe RASDAQ.
Actiunile Matricon sunt listate pe piata RASDAQ, unde ultima tranzactie cu aceste titluri s-a realizat la pretul de 17,6 lei/actiune, lichiditatea actiunilor pe piata fiind foarte redusa. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 3,35 milioane de euro. Societatea are un capital social de 0,65 milioane de euro.
Anul trecut, Matricon a obtinut un profit net de 0,17 milioane de euro (0,62 milioane de lei) la o cifra de afaceri de 3,7 milioane de euro (12,8 milioane de lei). Societatea produce, printre altele, piese de schimb pentru diferite utilaje si piese pentru liniile de montaj din industria automobilelor. Cea mai mare parte a productiei Matricon este destinata exportului. Anul trecut, exporturile au reprezentat 87% din cifra de afaceri a societatii.
Societatea a fost infiintata in anul 1952 si a fost privatizata in 1999. In prezent, societatea are 255 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO