Burse - Fonduri mutuale

O nouă emisiune de obligaţiuni la bursă: o companie de intermediere financiară vinde 1 mil. lei la 7% pe cinci ani

O nouă emisiune de obligaţiuni la bursă: o companie de...

Autor: Liviu Popescu

27.11.2017, 00:03 625

Obligaţiunile corporative de un milion de lei emise de Investia Finance intră luni la tranzacţionare pe sistemul alternativ, potrivit Bursei de Valori Bucureşti.

„Bursa de Valori Bucureşti informează că intră la tranzacţionare obligaţiunile corporative emise de Investia Finance cu simbolul INV22 începând cu 27 noiembrie 2017 în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacţionare administrat de BVB. Emisiunea este formată din 10.000 de obligaţiuni negarantate, denominate în lei, cu o valoare nominală de 100 de lei şi în valoare totală de un milion de lei”, potrivit BVB.

Rata anuală a dobânzii este de 7% pe an, iar data maturităţii este martie 2022.

Conform datelor BVB, Investia Finance a fost înfiinţată în 2009 şi a devenit societate pe acţiuni în 2016. Obiectul principal de activitate al companiei este reprezentat de activităţi auxiliare intermedierilor financiare, cu excepţia activităţilor de asigurări şi fonduri de pensii. La finalul primelor şase luni, compania a avut o cifră de afaceri de 3,1 mil. lei şi un profit net de peste 340.000.

Acţionarul principal al companiei este Avigo Invest, care deţine 81,88% din Investia Finance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO