Burse - Fonduri mutuale

O treime din drepturile de preferinţă Imotrust, tranzacţionate pe RASDAQ cu 53.000 de lei

Autor: Andrei Chirileasa

06.09.2010, 23:49 29

Drepturile de preferinţă emise de dezvoltatorul imobiliarImotrust Arad (ARCV) pentru o majorare de capital care va avea locla începutul lunii octombrie au fost cele mai tranzacţionateinstrumente de pe Bursă în şedinţa de ieri din punctul de vedere alvolumului, fiind transferate peste 107 milioane de drepturi carevor da posibilitatea cumpărătorilor să subscrie mai mult de otreime din majorarea de capital. Valoarea tranzacţiilor a fostnesemnificativă, de circa 53.000 de lei.

Preţul acţiunilor Imotrust pe Bursă este mai mic decât preţul desubscriere din majorare, însă preţul pozitiv plătit pentrudrepturile de preferinţă se justifică prin posibilitatea oferităinvestitorilor de a cumpăra un pachet mai mare din companie fără aplăti o primă semnificativă. Investitorii care au achiziţionatdrepturile au cumpărat însă opţiunea de a subscrie 107 milioane deacţiuni în majorarea de capital de la Imotrust, adică peste otreime din totalul acţiunilor nou emise, în valoare de circa 2,5milioane de euro. Dacă majorarea va fi subscrisă în întregime, eivor deţine circa 17% din companie. Imotrust îşi propune să strângăpeste 30 de milioane de lei (7 mil. euro). Compania este controlatăde mai multe firme deţinute de omul de afaceri Alexandru Bercea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO