Burse - Fonduri mutuale

Oil Terminal si-a reevaluat activele

16.08.2007, 19:40 10

In luna iulie a acestui an operatorul portuar Oil Terminal, alaturi de Conpet Ploiesti, a fost nominalizat sa reprezinte statul roman in compania de dezvoltare a oleoductului paneuropean Constanta- Trieste (PEOP). Tarile implicate in acest proiect de mare anvergura, alaturi de Romania, sunt Serbia, Croatia, Italia, Slovenia. "S-au discutat drepturile si obligatiile contractuale ale fiecareia, urmand sa primim un raspuns de la comitetul interstatal, care sper sa fie favorabil" declara Mihai Lupu, directorul general al societatii.
Activele operatorului portuar Oil Terminal au fost reevaluate, iar aceasta schimbare urmeaza sa fie facuta si in contabilitate. "Activele societatii au fost reevaluate, dar aceasta operatiune nu a fost inca efectuata in contabilitate", declara pentru ZF Mihai Lupu, directorul general al Oil Terminal. Momentan activele companiei sunt de 161 mil. lei (50 mil. euro). Compania se intinde pe 90 de hectare de teren in centrul Constantei, valoarea pe piata a acestuia fiind de aproximativ 405 mil. euro, la un pret de 450 de euro/mp, cat este in momentul de fata pe piata imobiliara in aceasta zona. Societatea si-a anuntat deja intentia de a investi 100 mil. euro pentru relocarea unui depozit de produse petroliere in zona periferica a orasului, pentru a creste capacitatea de inmagazinare. "Urmeaza licitatia pentru acest proiect, urmand ca acesta sa fie predat la cheie", spune Lupu.
Oil Terminal Constanta a inregistrat o scadere cu 14% cifrei de afaceri, de la 63,9 mil. lei (18 mil. euro) in prima jumatate a anului 2006, la 54,6 mil. lei (16,5 mil. euro) in primul semestru al acestui an. Aceste rezultate in scadere au la baza intreruperea activitatilor in luna martie, respectiv aprilie, a Arpechim Pitesti si a Petromidia, companii cu cele mai mari capacitati de rafinare din industria petroliera. "Cifra de afaceri a fost afectata cu aproximativ 20%, din cauza inchiderii temporare a Arpechim Pitesti si a rafinariei Rompetrol", spune Mihai Lupu. Societatea a raportat un profit net in prima jumatatea a anului de 1,2 mil. lei (0,36 mil. euro), cu 146% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO