Burse - Fonduri mutuale

Ostahie scoate minoritarii din Cometex cu 1 mil. lei

06.07.2010, 23:32 72

Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex - unuldintre principalii jucători pe piaţa retailului de electronice şielectrocasnice -, a primit marţi acordul Comisiei Naţionale aValorilor Mobiliare (CNVM) pentru a delista firma Cometex Bucureşti(COXE) de pe piaţa RASDAQ a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Comisia a mai dispus suspendarea acţiunilor Cometex de latranzacţionare până la finalizarea procedurii de retragere aacţionarilor minoritari şi delistarea companiei.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, acţionarul care deţinemai mult de 95% din acţiunile unei societăţi listate are dreptul săceară celorlalţi investitori să îi vândă titlurile pe care le au înportofoliu, înainte de delistarea firmei respective. Ostahie aderulat deja o ofertă de preluare la Cometex în luna februarie, înurma căreia şi-a majorat participaţia cu 0,18%, la 97,08%. Încadrul ofertei de preluare, omul de afaceri a propus un preţ de 100lei/acţiune, acelaşi preţ urmând să fie propus şi investitorilorcare încă mai au acţiuni la Cometex. La preţul propus de Ostahie,Cometex este evaluată la 37,3 mil. lei (8,67 mil. euro), iar omulde afaceri mai trebuie să plătească circa 1 mil. lei pentruparticipaţiile minoritare.

Delistarea Cometex va fi asistată de divizia de brokeraj a BCR,care a intermediat şi oferta de preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels