Burse - Fonduri mutuale

OTP: Clienţii cu bani vor un câştig dublu faţă de dobânda bancară

OTP: Clienţii cu bani vor un câştig dublu faţă de...

Autor: Roxana Pricop

28.05.2015, 00:07 1316

Clienţii bogaţi, cu un portofoliu de circa 90.000 de euro, ies din zona de confort a depozitelor bancare şi fac pasul spre fondurile de investiţii cu gândul la un câştig dublu faţă de cel adus de dobândă, potrivit Corinei Stoica, director private banking la OTP Bank.

Investiţiile în fonduri mutuale ale clienţilor de private banking ai OTP Bank s-au dublat în ultimii doi ani ajungând la o pondere de 30% din activele financiare ale acestora. Creşterea investiţiilor în fonduri a avut loc în contextul în care dobânzile bancare au scăzut drastic în ultimii ani, până la sub 3% pe an, forţându-i astfel pe clienţii băncilor să se gândească la alternative mai profitabile de plasament pentru averile sau economiile lor.

„Atunci când iese din zona de confort şi plasează parte din bani în fonduri de investiţii, clientul de private banking are aşteptări de randament dublu faţă de dobânda bancară, obţinut în condiţii de risc cât mai redus, dacă se poate chiar risc zero“, a spus directorul diviziei de private banking a OTP Bank.

Banca are câteva sute de clienţi private banking (cu active de peste 50.000 de euro), cu o valoare medie a activelor cuprinsă între 90.000 de euro şi 100.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO