Burse - Fonduri mutuale

(P)ANUNT PRIVIND OFERTA PUBLICA SECUNDARA DE VANZARE DE ACTIUNI EMISE DE OMV PETROM EFECTUATA DE MINISTERUL ECONOMIEI PRIN OFICIUL PARTICIPATIILOR STATULUI SI PRIVATIZARII IN INDUSTRIE

(P)ANUNT PRIVIND OFERTA PUBLICA SECUNDARA DE VANZARE DE ACTIUNI EMISE DE OMV PETROM S.A. SI EFECTUATA DE MINISTERUL ECONOMIEI PRIN OFICIUL PARTICIPATIILOR STATULUI SI PRIVATIZARII IN INDUSTRIE
07.07.2011, 08:14 1273
ANUNT PRIVIND OFERTA PUBLICA SECUNDARA DEVANZARE DE ACTIUNI EMISE DE OMV PETROM S.A. SI EFECTUATA DEMINISTERUL ECONOMIEI, COMERTULUI SI MEDIULUI DE AFACERI PRINOFICIUL PARTICIPATIILOR STATULUI SI PRIVATIZARII ININDUSTRIE
Numele si Adresa Emitentului
OMV Petrom S.A. avand numar de inregistrare inRegistrul ComertuluiJ40/8302/1997, cod unic de inregistrare 1590082sicu sediul inStr. Coralilor nr. 22 Sector 1,Bucuresti, Romania.
Numele Vanzatorului
Ministerul Economiei, Comertului si Mediului deAfaceri (MECMA), prin Oficiul Participatiilor de Stat siPrivatizarii in Industrie (OPSPI) cu sediul in Calea Victoriei nr.152, sector 1, Bucuresti, Romania, cod postal 010096.
Obiectul ofertei Publice
Vanzarea unui numar de 5.573.780.260 actiuninominative in forma dematerializata, ordinare, indivizibile siliber negociabile, cu o valoarea nominala de 0,1000RON/actiune.
Numarul de actiuni oferite
5.573.780.260 actiuni.
Valoarea nominala
0,1000 RON.
Volum minim de subscriere
3.000 actiuni
Preţ maxim de vanzare
0,4600 RON/actiune.
Valoarea maxima a ofertei

2.563.938.919,60 RON.

Perioada de derulare a ofertei
11 iulie 2011 - 22 iulie 2011.
Modalitatea de subscriere
Subscrierea se realizeaza prin completarea decatre Investitori a formularelor de subscriere puse la dispozitiede Intermediarii Ofertei sau membrii Grupului de Distributie. Plataactiunilor se va efectua prin virament bancar in ConturileColectoare mentionate mai jos. Ordinele de subscriere suntirevocabile - conform prevederilor Prospectului.
Conturi Colectoare
Pentru subscrieri prin Banca Transilvania si BTSecurities: RO73 BTRL 0130 1202 9256 9000, deschis la BancaTransilvania., beneficiar BT Securities SA.
Pentru subscrieri prin Bancpost si EFG EurobankSecurities: RO94 BPOS 7320 2725 240RON07, deschis la Bancpost SA,beneficiar EFG Eurobank Securities SA.
Pentru subscrieri prin Romcapital: RO87 BRDE360S V162 7363 3600, deschis la BRD-GSG Sucursala Timis, beneficiarRomcapital SA.
Oricare dintre conturile mentionate mai suspoate fi utilizat pentru subscrieri efectuate prin CECBank.
Locurile unde se pot facesubscrieri
Subscrieri se pot face la sediileIntermediarilor Ofertei si ale membrilor Grupului deDistributie.
Programul de subscriere
Zilnic pe perioada ofertei, intre orele 9.00-16.00. In ultima zi a perioadei de oferta programul este: 9.00-12.00.
Transele ofertei
Oferta consta din doua transe,("Transele" si fiecare o "Transa"), dupa cumurmeaza:
·Transa de Retail - actiunile dinaceasta Transa sunt oferite exclusiv persoanelor fizice. Actiunileoferite in cadrul acestei transe vor reprezenta 15% din numarultotal al Actiunilor Oferite.
·Transa Institutionala - actiunile dinaceasta Transa sunt oferite Investitorilor, altii decat persoanelefizice. Actiunile Oferite in cadrul acestei Transe vor reprezenta85% din numarul total al Actiunilor Oferite.
Metoda de alocare
Actiunile Oferite in fiecare Transa vor fialocate pe baza mecanismului conform caruia criteriile de alocarevor fi: (1) in primul rand, Pretul de Subscriere şi (2) al doilearand, timpul de Subscriere, raportat la ora, minutul si secundainregistrate pe Formularul de Subscriere.
In cazul in care o Transa esteinsuficient subscrisa, Actiunile ramase nesubscrise din acea Transavor fi alocate catre cealalta Transa.
Incheierea cu succes a ofertei
Oferta va fi considerata finalizatacu succes, in cazul in care, la data inchiderii sale, au fostsubscrise in mod valabil minimum 80% din Actiunile Oferite, la unPret de Oferta determinat conform Prospectului.
Prospectul de Oferta
Prospectul de Oferta poate fi consultat informat tiparit la sediul Vanzatorului si sediile IntermediarilorOfertei si ale membrilor Grupului de Distributie. Prospectul estedisponibil in format electronic pe pagina de internet www.ofertapetrom2011.ro sipaginile de internet ale Intermediarilor Ofertei: www.btsecurities.ro; www.efgfinance.ro; www.romcapital.ro.
Metoda de Intermediere
Metoda celei mai buneexecutii.
Decizia CNVM de aprobare a OferteiPublice
Decizia nr. 651/ 6 iulie 2011
Data intocmirii anuntului deoferta
6iulie 2011
Grupul de distributie alOfertei
Adresele birourilor de subscriere aleIntermediarilor romani membri ai Sindicatului si ale Grupului deDistributie sunt listate in Anexa nr. 5 la Prospect, precum si informat electronic pe pagina de internet www.ofertapetrom2011.ro sipaginile de internet ale Intermediarilor Ofertei: www.btsecurities.ro; www.efgfinance.ro; www.romcapital.ro.
Intermediari:

CITITI PROSPECTUL INAINTE DE ASUBSCRIE
VIZA DE APROBARE APLICATA PE PROSPECTUL DEOFERTA PUBLICA NU ARE VALOARE DE GARANTIE SI NICI NU REPREZINTA OALTA FORMA DE APRECIERE A C.N.V.M. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA,AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-ARPUTEA PREZENTA TRANZACTIILE DE INCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEIPUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE; DECIZIA DE APROBARECERTIFICA NUMAI REGULARITATEA OFERTEI IN PRIVINTA EXIGENTELOR LEGIISI ALE NORMELOR ADOPTATE IN APLICAREA ACESTEIA.
Atat distribuirea Prospectului, cat si Oferta sisubscrierea Actiunilor Oferite in anumite tari pot fi supuse unorrestrictii prevazute de legislatia aplicabila in tarile respective.Sindicatul solicita persoanelor care ajung in posesia Prospectuluisa se informeze si sa respecte orice astfel de restrictii silimitari. Prezentul Prospect si toate documentele asociate nuconstituie si nu fac parte din nicio oferta de vanzare si din niciocerere de oferta de vanzare, instrainare in orice fel, emitere,cumparare, achizitionare de orice fel sau subscriere pentru oricevalori mobiliare in orice jurisdictie in care o astfel de ofertaeste nelegala.
Actiunile Oferite nu au fost aprobate saurespinse de Comisia Valorilor Mobiliare din SUA, de orice comisie avalorilor mobiliare din oricare stat din Statele Unite sau de oricealta autoritate de reglementare din SUA si niciuna dintreautoritatile sus-mentionate nu au aprobat sau evaluat avantajeleOfertei sau exactitatea, sau gradul de conformitate al acestuiProspect. Orice declaratie contrara reprezinta o infractiune inStatele Unite.
Oferta este facuta in afara teritoriuluiStatelor Unite, prin tranzactii de tip offshore, in intelesul si inconformitate cu cerintele de inregistrare prevazute in Legeaprivind Valorile Mobiliare din Statele Unite, in bazaRegulamentului S promulgat conform acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO