Burse - Fonduri mutuale

​Patria Bank vrea să vândă obligaţiuni de 5 milioane de euro pe opt ani cu o dobândă de 6,5% pe an. Totodată, banca îşi cheamă acţionarii ca să voteze schimbarea auditorului PwC cu KPMG

​Patria Bank vrea să vândă obligaţiuni de 5...

Autor: Tibi Oprea

11.07.2019, 17:18 471

Patria Bank (simbol bursier - PBK), instituţie de credit deţinută majoritar de către fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), a convocat acţionarii pe 13 august pentru a vota emiterea unor obligaţiuni de 5 milioane de euro cu o scadenţă de opt ani şi cu o rată a dobânzii de cel mult 6,5% pe an, plătibilă semnestrial, se arată în convocatorul publicat joi la bursă.

Obligaţiunile sunt negarantate, neconvertibile, subordonate şi denominate în euro şi au fiecare o valoare nominală de 500 de euro pe unitate. Emisiunea va fi plasată fără întocmirea unui prospect de ofertă, printr-un plasament privat adresat unui număr mai mic de 150 de investitori. Banca intenţionează ca emisiunea de obligaţiuni să intre la tranzacţionare pe piaţa reglementată a bursei Româneşti. Această emisiune de instrumente financiare urmează să fie intermediată, în cazul în care acţionarii vor aproba această propunere a consiliului de administraţie al băncii, de societatea de brokeraj Tradeville.

Totodată, banca intenţionează să schimbe auditorul financiar PwC cu KPMG.

Patria Bank are o capitalizare de 272 milioane de lei, iar de la începutul anului acţiunile au crescut cu 17,5% pe fondul unui rulaj de 1 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 20,3% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO