Burse - Fonduri mutuale

Pe bursă sunt acţiuni ieftine din cauza exagerării temerilor

Pe bursă sunt acţiuni ieftine din cauza exagerării temerilor

Autor: Stefan Musgociu

19.07.2012, 00:05 1494

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor, cu 0,8%, pentru a patra şedinţă consecutiv, într-o piaţă în care puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare au realizat operaţiuni cu acţiuni de doar 9,3 mil. lei.

"Există încă investitori care cumpără acţiuni deşi volu­me­le sunt reduse. În momentul de faţă sunt companii care fun­damental arată bine şi sunt ieftine ca urmare a unor exa­ge­rări ale temerilor. Acestea vor rămâne în atenţia inves­ti­to­ri­lor, dar ei îşi vor pune amprenta mai vizibil doar în momentul când ris­curile politice nu mai sunt atât de evidente. Pe de altă par­te, tre­buie menţionat că în mo­mentul de faţă nu sunt nici foarte mulţi vânzători", spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.
El a adăugat că întârzierea pro­gramului de privatizări la une­le companii nu îi mai sur­prin­de pe investitori, însă crede că respectarea calendarului ar pu­tea aduce o mică doză de optimism.
"În lipsa unor evenimente ne­gative pe plan internaţional şi după încheierea referendu­mului, există premisele unei calmări, momente în care şi rulajele ar putea să mai crească. Într-un fel străinii pot avea şi avantaje din această creştere a cursului de schimb leu/euro, însă cred că vor aştepta până la momentul în care măcar pe plan intern lucrurile vor intra pe un făgaş cât mai aproape de normalitate", a spus Tihon.
Acţiunile Fondului Proprietatea şi SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai transferate, cu operaţiuni de 2,5 mil. lei şi respectiv 1,4 mil. lei. Cea mai recentă tranzacţie cu ac­ţiu­nile FP a fost realizată la 0,478 lei, preţ similar celui de marţi, iar titlurile SIF Transilvania au scăzut cu 1,13%, la 0,488 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO