Burse - Fonduri mutuale

Peste 200 de investitori au subscris la oferta iFond Gold

Autor: Andrei Chirileasa

30.11.2010, 23:40 22

Oferta de vânzare de titluri derulată de fondul de investiţiiiFond Gold (IFG) a adunat 215 ordine de subscriere, numărul totalde titluri subscrise ridicându-se la peste 20.000, adică de douăori peste nivelul ofertei, potrivit Intercapital Invest,intermediarul ofertei. Intercapital a decis însă suplimentareaofertei, astfel că investitorii vor primi exact atâtea acţiuni câteau subscris. Fondul a strâns astfel peste 4 milioane de lei de lainvestitorii de pe Bursă, care vor fi investiţi în acţiuni ale unorcompanii aurifere.

Cele mai importante investiţii vor fi alocate pentru titlurileGabriel Resources, firma care deţine 80% din proiectul RoşiaMontana, şi pentru titlurile European goldfields, care deţine oexploatare auriferă la Certej. Fondul este administrat deIntercapital Investment Management, firma de asset management aIntercapital Invest. Subscrierile pentru oferta iFond Gold au fostde două ori mai mici decât cele din oferta iFond Financial România(IFR), administrat tot de Intercapital, care a strâns în lunaaugust 8 milioane de lei de la investitorii de pe Bursă pentruplasamente în titlurile Fondului Proprietatea şi ale altor companiifinanciare de pe Bursă. La oferta IFR au subscris 375 deinvestitori. Titlurile IFR se tranzacţionau ieri la preţul de 213,5lei, cu 5,7% peste preţul din ofertă, de 202 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO