Burse - Fonduri mutuale

Petrom isi schimba strategia in Kazahstan

20.04.2007, 17:49 11

Petrom si-a vandut participatia de 95% la compania Oztyurk Munai din Kazahstan, care opereaza campul petrolifer Sinelnikovskoe, catre firma kazaha En-Gip, dar va continua investitiile in tara asiatica in alte proiecte, a anuntat compania petroliera.
Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata.
Reprezentantii Petrom au explicat decizia ca fiind parte a procesului de restructurare a portofoliului din Kazahstan, care vizeaza concentrarea resurselor in proiecte ample, pentru atingerea obiectivului de a produce 30.000 barili echivalent petrol pe zi in Regiunea Caspica.
"Am luat decizia de a vinde participatia in Oztyurk Munai dupa o evaluare detaliata a portofoliului nostru, dar vom continua sa investim in Kazahstan pentru a ne atinge obiectivele", a declarat Werner Ladwein, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de explorare si productie.
Oztyurk Munai desfasoara operatiuni pe zacamantul de titei si gaze Sinelnikovskoe, din Regiunea Aktobe, printr-un contract de explorare si productie semnat in decembrie 2000 cu autoritatile competente din Kazahstan. In prezent, operatiunile sunt in faza de explorare.
In prezent, Petrom are in Kazahstan o productie zilnica medie de 4.500 barili echivalent petrol pe zi.
Cele mai importante proiecte derulate de Petrom in Kazahstan anul trecut au vizat explorarea si evaluarea blocului Jusaly si initierea fazei de dezvoltare pe zacamantul Komsomolskoe. Pentru acesta din urma, Petrom a aprobat planul de dezvoltare, iar investitiile in acest proiect se ridica la 190 de milioane de dolari. Petrom estimeaza ca dezvoltarea zacamantului va conduce la o productie zilnica de circa 10.000 barili echivalent petrol, din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels