Burse - Fonduri mutuale

Pieţele nu s-au speriat deloc de noile taxe vamale. Indicii americani se îndreaptă din nou către maximele istorice

Pieţele nu s-au speriat deloc de noile taxe vamale....

Autor: Dan Grigore Ivan

20.09.2018, 00:00 127

Dacă marţi bursele lumii au surprins o parte din public printr-o reacţie deloc viscerală faţă de anunţul administraţiei americane că impune o taxă vamală de 10% pentru un alt pachet de importuri chinezeşti în valoare de 200 mld. dolari, miercuri creşterile au continuat într-o manieră şi mai puternică, mai ales pe continentul european, acolo unde bursele consacrate au afişat aprecieri de 0,4%-0,5%, faţă de un rezultat spre 0% marţi. 

În prima zi a anunţului de la Washington, bursa americană a crescut cu peste 1%, în vreme ce ieri creşterea din prima parte a zilei a fost de peste 0,5%. Astfel, principalii indici americani se apropie din nou la câteva puncte de maximele istorice atinse în urmă cu câteva săptămâni. Şi în China creşterile au continuat.

La fel ca marţi, zona asiatică a condus în topul aprecierilor. Indicele Shanghai a crescut cu 1,14%, în timp ce în Japonia, Nikkei 225 a afişat un avans de 1,08%. Chiar dacă chinezii au declarat de fiecare dată că vor avea un răspuns pentru orice mişcare ce ţine de aplicarea de taxe vamale, comunitatea investiţională nu s-a speriat în acest moment de o eventuală spirală a protecţionismului.

Optimismul pieţelor, mai ales al celei americane, este susţinut şi de o economie mondială şi locală ce avansează la o viteză mai mult decât decentă şi de rezultate financiare ale companiilor în aceeaşi notă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO