Burse - Fonduri mutuale

Pioneer aduce zece fonduri internationale

26.11.2008, 19:14 15

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inregistrat un pachet de zece fonduri de investitii internationale administrate de societatea Pioneer Asset Management cu sediul in Luxemburg, in vederea inceperii distributiei pe piata locala.

Sapte din cele zece fonduri de investitii inregistrate sunt fonduri de actiuni, investind pe pietele emergente sau mature din Europa, si pe pietele din America de Nord. Pachetul de fonduri Pioneer include si fonduri de obligatiuni (Euro Corporate Bond si Emerging Markets Bond).
"Fondurile de investitii internationale Pioneer sunt denominate in euro si dolari, adresandu-se investitorilor individuali care vor sa investeasca pe pietele externe. Procesul de distributie a fondurilor va fi realizat prin unitatile bancare ale UniCredit Tiriac, si va incepe pana la sfarsitul anului", a spus Florin Dolea, director executiv al societatii de administrare Pioneer Asset Management, membra a grupului financiar bancar UniCredit Tiriac si divizia locala a administratorului international de fonduri Pioneer Investments.
Numarul administratorilor internationali care distribuie fonduri pe piata locala se ridica in prezent la doi, respectiv Societe Generale Asset Management si Raiffeisen Capital Management. Incepand cel mai probabil de anul viitor, vor incepe distributia de fonduri de investitii pe piata locala Alpha Asset Management din Grecia, Erste Sparinvest din Austria, EFG Fund Management din Luxembourg, OTP Fund Management din Ungaria si ING Investment Management din Olanda.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO