Burse - Fonduri mutuale

Pioneer vinde fonduri de investitii internationale

20.09.2007, 18:51 34

Pioneer Asset Management, divizia locala a companiei de investitii financiare Pioneer Investments si membra a grupului bancar UniCredit-Tiriac, ia in considerare distributia de fonduri internationale de investitii anul viitor, incercand sa recupereze din terenul pierdut pe piata fondurilor deschise de investitii in ultimul an.
Reteaua de distributie a societatii Pioneer Asset Management a fost afectata de schimbarile survenite in urma fuziunii din luna mai dintre UniCredit, compania-mama a societatii de administrare, si HVB-Tiriac, ducand astfel la o diminuare vizibila a cotei de piata. Pioneer Asset Management si-a diminuat cota de piata in ultimele 12 luni, activele nete aflate in administrare inregistrand o apreciere de 1,1%. La sfarsitul lunii august a anului trecut, Pioneer Asset Management administra active nete de 11,4 mil. euro, detinand o cota de 8% din piata fondurilor deschise. In prezent, Pioneer Asset Management are o cota de piata de 4,7%.
"Pioneer administreaza peste 70 de fonduri de investitii ce acopera intregul univers investitional, atat geografic cat si in ceea ce priveste strategiile investitionale. Mai mult, Pioneer este un administrator renumit de 'hedge funds'. Gama de fonduri ce va fi oferita in Romania depinde de concluziile discutiilor cu potentialii clienti", spune Florin Dolea, director executiv la Pioneer Asset Management.
Pioneer Asset Management administreaza in prezent patru fonduri deschise de investitii, dintre care Europa Obligatiuni este primul fond din industrie care realizeaza plasamente in obligatiuni emise in UE. Fondul de obligatiuni Stabilo a inregistrat in ultimele 12 luni un randament al unitatii de fond de 6,6%. Fondul cu plasamente diversificate Integro si fondul de actiuni Premio au raportat randamente de 22,5%, respectiv 29,2% in acelasi interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO