Burse - Fonduri mutuale

Policolor, mai mult in 9 luni decat anul trecut

20.10.2006, 17:55 15

Producatorul de lacuri si vopsele Policolor Bucuresti a obtinut in primele noua luni ale anului un profit net de 2,6 milioane de euro (9,2 milioane de lei), cu 42% mai mare decat profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor transmise Bursei de Valori.
Cifra de afaceri a companiei a inregistrat un avans de 33%, ridicandu-se la 32,4 mil. euro (111,3 mil. lei). Policolor a depasit in primele noua luni vanzarile totale din 2005, care s-au cifrat la mai putin de 30 mil. euro (108 mil. lei). Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Vanzarile Policolor au crescut puternic in trimestrul al treilea, cifra de afaceri realizata in perioada 1 iulie - 30 septembrie ridicandu-se la peste 14,2 milioane de euro (50,2 milioane de lei). Trimestrul al treilea este, de regula, cel mai bun pentru companiile care produc materiale de constructii si, in special, materiale pentru finisaje, datorita activitatii intense din constructii in perioada de vara si toamna.
Policolor si-a restructurat anul trecut oferta pentru piata de constructii prin lansarea gamei Deko Professional, acest segment fiind unul dintre cele mai dinamice din punctul de vedere al vanzarilor.
Ponderea principala in portofoliul de produse al companiei o detin vopselele din sectorul decorativ, care reprezinta circa 60% din vanzarile companiei. Pe piata produselor decorative, Policolor detine brandul Spor.
Policolor este prezent si pe piata lacurilor si vopselelor auto, fiind liderul industriei de vopsele auto din Romania, potrivit informatiilor companiei. Policolor este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de lacuri si vopsele din Romania.
Compania este controlata de catre trei fonduri de investitii, care detin impreuna peste 82% din actiuni: Romanian Investment Fund Cyprus, cu o detinere de 39,4%, Fondul Romano-American pentru Investitii (RAEF), cu o participatie de 33,3% si Romanian Reconstruction Cyprus, cu 10% din actiuni.
Piata de lacuri si vopsele va ajunge in acest an la vanzari de circa 170-180 de milioane de euro. Principalii competitori ai Policolor sunt Kober, Dufa Romania si Fabryo Corporation (fost Guzu Chim).
Actiunile Policolor sunt listate la Bursa, ultimul pret de tranzactionare fiind de 1,8 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 36,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24