Burse - Fonduri mutuale

Policolor va reloca o parte din productie peste Dunare

Policolor va reloca o parte din productie peste Dunare

Click pentru imaginea intreaga

23.01.2007, 18:23 95

Producatorul de lacuri si vopsele Policolor Bucuresti va reloca o parte din capacitatile de productie din Bucuresti la fabrica Orgachim pe care o detine in Bulgaria, urmand ca in Romania sa ramana doar produsele premium.
"Proiectul de transferare a procesului de productie a unor produse din portofoliul Policolor la Orgachim, in Bulgaria, a venit ca rezultat al cresterii businessului nostru din ultimii ani. Policolor isi propune sa produca la Orgachim lacuri si vopsele din gama budget products, creand astfel mediul necesar si capacitatea de a fabrica in Romania produse noi", a declarat pentru ZF Ivan Sokolov, directorul general executiv al Policolor. Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze costurile necesare relocarii si capacitatea de productie care va fi mutata in Bulgaria.
Compania bucuresteana detine din august 1998 pachetul majoritar de actiuni al societatii Orgachim, cel mai mare producator de vopsele si rasini sintetice din Bulgaria.
In cadrul capacitatii de productie, din Bulgaria vor fi relocati de asemenea si o parte din muncitori, potrivit unor surse din piata.
"Ne vom continua politica de imbunatatire a tehnologiei, prin aducerea in Policolor a unor echipamente noi de productie, prin care sa automatizam procesul de productie. Astfel, anul acesta suntem pregatiti sa facem fata unei cresteri a capacitatii de productie cu circa 40%", afirma Sokolov.
Compania a obtinut in primele noua luni ale anului trecut un profit net de 2,6 mil. euro (9,2 mil. lei), cu 42% mai mare decat profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut. In plus, cifra de afaceri a companiei a inregistrat un avans de 33%, ridicandu-se la 32,4 mil. euro (111,3 mil. lei). Policolor a depasit in primele noua luni din 2006 vanzarile totale din 2005, care s-au cifrat la mai putin de 30 mil. euro (108 mil. lei).
"In ultimii doi ani Policolor a cunoscut cresteri in vanzari de aproximativ 30% fata de anii precedenti. Acest lucru se datoreaza volumelor comercializate si dezvoltarii produselor DEKO Professional, gama de produse destinata pietei de constructii", precizeaza Sokolov.
Policolor si-a restructurat in 2005 oferta pentru piata de constructii prin lansarea gamei Deko Professional, acest segment fiind unul dintre cele mai dinamice din punctul de vedere al vanzarilor. Ponderea principala in portofoliul de produse al companiei o detin vopselele din sectorul decorativ, care reprezinta circa 60% din vanzarile companiei. Pe piata produselor decorative, Policolor detine brandul Spor.
Policolor este prezent si pe piata lacurilor si vopselelor auto, fiind liderul industriei de vopsele auto din Romania, potrivit informatiilor companiei. Policolor este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de lacuri si vopsele din Romania.
Mai mult, Policolor Bucuresti a anuntat recent ca doreste sa infiinteze o societate comerciala cu raspundere limitata al carei obiectiv principal il constituie prestarea de servicii in domeniul constructiilor.
Compania este controlata de catre trei fonduri de investitii, care detin impreuna peste 82% din actiuni: Romanian Investment Fund Cyprus, care detine un pachet de 39,4%, Fondul Romano-American pentru Investitii (RAEF), cu o participatie de 33,3% si Romanian Reconstruction Cyprus, cu 10% din actiuni.
Piata de lacuri si vopsele a ajuns anul trecut la vanzari de circa 170-180 de milioane de euro. Principalii competitori ai Policolor sunt K?ber, D?fa Romania, companie achizitionata in 2005 de fondul de investitii Advent, si Fabryo Corporation, afacere infiintata de Daniel Guzu, in care fondul de investitii Oresa Ventures detine 49% din actiuni.
Actiunile Policolor sunt listate la Bursa, ultimul pret de tranzactionare fiind de 2,2 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 46,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO