Burse - Fonduri mutuale

Presedintele PNTCD are o avere de 137 mil. euro pe Bursa

Presedintele PNTCD are o avere de 137 mil. euro pe Bursa
23.07.2007, 19:01 34

Marian Petre Milut, presedintele PNTCD, a devenit unul dintre cei mai bogati lideri de partid din Romania, valoarea participatiei pe care acesta o detine indirect la producatorul de materiale de constructii Prefab Bucuresti (PREH) ajungand la 137 mil. euro. In ultimele doua saptamani, el a castigat aproape 70 mil. euro din cresterea actiunilor.
Actiunile Prafab si-au dublat pretul de la inceputul lunii, de la 13,9 lei/actiune la 27,9 lei/actiune, dupa ce anterior pierdusera circa 42% ca urmare a trecerii datei de inregistrare pentru participarea la majorarea de capital. Valoarea companiei a ajuns astfel la 227 mil. euro, luand in calcul si majorarea de capital aflata in derulare. Capitalizarea companiei este de 110 ori mai mare decat profitul net din 2006, de circa 2 mil. euro.
Prefab a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 26 mil. euro, cu circa 30% mai mare decat in 2005. Compania deruleaza in prezent o majorare de capital in valoare de 2,85 mil. euro cu aporturi de capital din partea actionarilor.
Prefab, unul din primii trei producatori de BCA din Romania, este controlat in proportie de 75% de firma Romerica International, in cadrul careia Milut detine 80%. Celalalt asociat al Romerica International este Andrei Stieber, un doctor de origine romana din Atlanta (SUA), care detine 20% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO