Burse - Fonduri mutuale

Preţul energiei electrice ajunge la un varf istoric. Acţiunile Nuclearelectrica au plus 21% în anul 2017

Preţul energiei electrice ajunge la un varf istoric....

Autor: Liviu Popescu

27.01.2017, 00:04 1242

Preţul energiei electrice cu livrare astăzi, 27 ianuarie, a ajuns la 492 de lei/MWh, un maxim istoric, evoluţie determinată de creşterea cererii pentru alimentare din cauza vremii geroase.

Un preţ mai mare pentru energia electrică înseamnă cel puţin la nivel teoretic şi o creştere a businessului produ­cătorilor, cum este şi cazul Nuclear­electrica (SNN), singurul produ­cător de energie nucleară din Romania.

Ieri, o acţiune SNN se tranzacţiona la 5,75 lei, în scădere cu 1% faţă de şedinţa precedentă. Pe 25 ianuarie, acţiunile producătorului de energie electrică închiseseră la cel mai ridicat nivel din februarie 2016.

De la înce­putul anului au fost efectuate circa 2.200 de tranzacţii cu acţiuni SNN în valoare de 2,9 mil. lei. Re­cent, Remus Borza, fost ad­mi­­nis­trator ju­di­ciar la Hi­dro­elec­trica, cel mai mare pro­ducător local de energie electrică, spu­nea că nu este în regulă că se construiesc reactoarele 3 şi 4 pentru suma de 6,4 mld. euro, întrucat aceste proiecte nu sunt rentabile. "De ce credeţi că elveţienii şi nemţii îşi închid toate capacităţile din pompaj? Nu sunt rentabile".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO