Burse - Fonduri mutuale

Primăvara vine cu scăderi: Bursele globale sunt lovite de un nou val de pierderi, după cea mai slabă lună februarie din 2009 încoace

Primăvara vine cu scăderi: Bursele globale sunt lovite...

Autor: Ştefan Stan

01.03.2018, 12:24 477

Acţiunile europene au scăzut după declinurile rapide din Asia şi Statele Unite. Retailerii şi companiile media din SUA au fost printre companiile cele mai afectate de noul val de scăderi. Jucătorii din pieţele de capital vor privi cu atenţie ce va spune şeful FED Jerome Powell în a doua zi de declaraţii, după ce marţi a vorbit despre revenirea ritmului economiei americane şi a sugerat o accelerare a programului de majorare de dobânzi anul acesta. 

Bursa din Londra a scăzut cu 0,49% joi, în timp ce la Frankfurt indicele DAX a înregistrat os cădere de 1,44%, iar la Paris indicele CAC a csăzut cu 1,05%. Bursele din Italia şi din Spania au scăzut de asemenea, cu 0,83%, respectiv 0,98%. Per total, indicele Stoxx 600 a avut un declin de 0,94%. 

Bursa din Japonia a înregistrat cel mai mare declin dintre bursele asiatice, indicele Nikkei 225 având o scădere de 1,56%. Asia Dow a scăzut cu aproape 1%, în timp ce Hang Seng şi Shanghai au crescut 0,65%, respectiv 0,44%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO