Burse - Fonduri mutuale

Prodplast ia un credit de 5 mil. lei de la UniCredit Ţiriac

Prodplast ia un credit de 5 mil. lei de la UniCredit Ţiriac

Autor: Adrian Cojocar

26.08.2013, 20:07 662

Conducerea producătorului de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL), controlat de omul de afaceri Florin Pogonaru, a convocat acţionarii la mijlocul lunii viitoare pentru aprobarea unui îm­prumut cu o valoare cuprinsă între 5 mil. lei şi 9 mil. lei pe care compania urmează să-l ia de la banca UniCredit Ţiriac.

Împrumutul este destinat finanţării achiziţiei de materie primă pentru producţie, emiterea de scrisori de garanţie, deschiderea de acreditive, incasso şi plata sub acreditiv, respectiv pentru finanţarea achiziţiei de bunuri, mărfuri sau realizarea de investiţii necesare activităţii, se arată în convocatorul publicat pe bursă de companie.

Prodplast va gaja creditul cu terenul de 9 hectare pe care-l deţine în comuna Belciugatele, judeţul Călăraşi, cu conturile pe care le deţine la bănci, cu echipamente în valoare de 480.000 de euro achiziţionate de la firma italiană Coperion la finele anului trecut. Totodată, compania gajează împrumutul şi cu acţiuni SIF Oltenia pe care Prodplast le deţine în portofoliu, fără a preciza numărul acestora.

Florin Pogonaru a declarat la începutul anului că a investit pe bursă 5 mil. euro, dar că a investit o sumă similară şi în producţie şi anul acesta şi-a propus să investească aproximativ 5 mil. euro pentru ca firma să ajungă să deţină cota de piaţă cea mai ridicată la producţia de granule din PVC.

Potrivit conducerii Prodplast, compania deţine cea mai mare producţie de ambalaje prelucrate din polietilenă la nivel autohton.

Afacerile producătorului de mase plastice au scăzut de 2,7 ori în primul semestru, la 8,4 mil. lei (1,9 mil. euro) pe fondul relocării activităţii, iar profitul s-a diminuat la 535.000 de lei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels