Burse - Fonduri mutuale

Purcari, venituri de 303 mil. lei în 2022, în urcare cu 22%. Schimbări în boardul companiei

Purcari, venituri de 303 mil. lei în 2022, în urcare cu...

Autor: Eduard Ivanovici

20.01.2023, 16:50 2510

Producătorul de vinuri Purcari (simbol bursier WINE) a avut venituri de 302,6 milioane de lei anul trecut, în creştere cu 22% faţă de nivelul din 2021, peste ghidajul de 15-20% anunţat anterior, conform rezultatelor comerciale preliminare publicate la BVB. 

În T4/2022, veniturile au atins 102,9 milioane de lei, plus 26% de la an la an. Rezultatele financiare preliminare urmează să fie publicate în data de 28 februarie. 

„Suntem încântaţi de rezultatele noastre pentru 2022, obţinute într-un context macroeconomic dificil şi suntem optimişti cu privire la noul an, în care ne dorim să menţinem ritmul nostru de creştere accelerată”, spune CEO-ul Victor Bostan. 

Compania a anunţat vineri că Eugen Comendant a demisionat din funcţia de director operaţional, însă va rămâne în Consiliul de Administraţie al Purcari.  

Din poziţia de COO, Eugen Comendant a supravegheat o serie de domenii la nivel de grup, inclusiv marketing, vânzări, finanţe, dezvoltare produse, juridic, HR, fuziuni şi achiziţii (M&A), IT şi relaţii cu investitorii. 

„Domnul Comendant a contribuit semnificativ la succesul companiei prin viziunea sa strategică şi leadership puternic, gestionând iniţiative cheie şi ghidând proiecte importante în aceste arii de business, ceea ce a contribuit la consolidarea poziţiei grupului Purcari ca lider regional în industria vinului”, scriu reprezentanţii societăţii. 

Acţiunile WINE s-au apreciat cu 5,7% în 2023, pe un rulaj de 5,8 milioane de lei. Compania are o capitalizare de 360 de milioane de lei şi este deţinută în proporţie de 20% de Amboselt Universal Inc, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO