Burse - Fonduri mutuale

Produsele noi susţin creşterea Antibiotice

Produsele noi susţin creşterea Antibiotice

Autor: Adrian Cojocar

19.08.2011, 00:02 339

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a înregistrat în primele şase luni ale acestui an o cifră de afaceri de 138,5 mil. lei, în creştere cu 20% comparativ cu perioada similară a anului 2010. În acelaşi interval profitul net a urcat cu 34%, ajungând la 23,1 mil. lei.

Explicaţia pentru rezultatele bune obţinute în primul semestru al acestui an este politica de extindere a portofoliului, în ultima perioadă fiind lansate peste 25 de produse noi, dar şi rentabilitatea deosebită a exporturilor, unde a fost atins procentul de 27%, potrivit directorului general al Antibiotice Ioan Nani.

În legătură cu exporturile, Antibiotice precizează că principalele destinaţii în funcţie de aportul la cifra de afaceri au fost: SUA, Europa (Franţa, Ungaria, Germania), Asia, Rusia şi alte state membre ale CSI.

Totuşi avansul din primul semestru al afacerilor a fost susţinut de piaţa internă, unde vânzările au crescut cu 28,4%. Exporturile Antibiotice s-au redus cu 8,6% în aceeaşi perioadă.

Injectabilele au mers cel mai bine în acest an, volumul de unităţi vândute majorându-se cu 50%, o creştere importantă, de 36%, fiind consemnată şi de medicamentele comprimate.

Producătorul se laudă cu faptul că practică preţuri mai mici decât concurenţii săi şi că în primul semestru Antibiotice a avut preţuri cu 35% mai scăzute decât media pieţei.

Analiştii sunt de părere că acţiunile Antibiotice au un potenţial important de creştere.

"Perspectivele companiei rămân favorabile. Piaţa farmaceutică îşi continuă trendul de creştere. Multiplii de evaluare au devenit mult mai atractivi în ultima perioadă astfel că un preţ către 0,6 lei pe acţiune ar reflecta mai bine valoarea acţiunii Antibiotice", spun analiştii Broker Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO