Burse - Fonduri mutuale

Profit de 2 milioane de euro la Ecopack Ghimbav

15.11.2006, 20:41 21

Compania Ecopack Ghimbav a raportat in primele trei trimestre o cifra de afaceri de 10,8 milioane euro (38,3 milioane lei), in crestere fata de nivelul de 9,7 milioane euro (35,4 milioane lei) din perioada similara a anului trecut, iar profitul firmei a crescut cu circa 10%, la 2 milioane de euro (4,4 milioane lei).
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a oferi comentarii suplimentare.
Actionarii Ecopack au hotarat, in luna octombrie, ca firma specializata in productia de carton sa-si extinda activitatile in domeniul silviculturii si exploatarii forestiere, prin achizitia unui teren in valoare de aproximativ 1,7 milioane euro (6,2 milioane lei).
Firma intentioneaza sa achizitioneze si alte terenuri cu vegetatie forestiera, in diferite zone ale tarii, pentru silvicultura, exploatare forestiera, vanatoare sau activitati specifice gradinilor botanice sau zoologice si rezervatiilor.
Ecopack Ghimbav a inregistrat in primul semestru un profit net de 0,8 milioane euro (2,8 milioane lei), in crestere cu circa 8,3% fata de perioada similara a anului trecut, si o cifra de afaceri de 6,9 milioane euro (24,3 milioane lei), in urcare cu aproximativ 1,4%.
Ecopack este actionar majoritar la Ecopaper Zarnesti, cu o participatie de 99,01%, si la producatorul de hartie si celuloza Celhart Donaris, unde detine 82,7% din capitalul social.
Tilturile Ecopack sunt listate pe piata Rasdaq, ultima tranzactie, din 10 noiembrie, fiind realizata la un pret de 13,5 lei pe actiune. Valoarea nominala a unei actiuni este de 2,5 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei era de circa 2,48 milioane euro (8,77 milioane lei).
Actionarul majoritar al Ecopack, cu o participatie de 82,6%, este firma Kameran Financial, inregistrata in Elvetia. Un alt actionar important este SIF Banat-Crisana, cu 13% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO