Burse - Fonduri mutuale

Programul bursei de Paşte: fără tranzacţii pe 6 şi 9 aprilie, în contextul sărbătorilor pascale

Programul bursei de Paşte: fără tranzacţii pe 6 şi 9...

Autor: Dan Grigore Ivan

03.04.2018, 00:00 205

Săptămâna aceasta şi următoarea vor fi definite de patru şedinţe de tranzacţionare în loc de cinci, deoarece pe 6 aprilie, de Vinerea Mare, bursa va fi închisă, în vreme ce luni, pe 9 aprilie, în a doua zi de Paşte, de asemenea nu se vor putea realiza tranzacţii.

Piaţa de capital bucureşteană a încheiat un prim trimestru din 2018 în topul celor mai mari randamente la nivel global, cu un indice BET, referinţa bursei locale, al cărui avans a ajuns la 12,4% în trei luni, faţă de o medie de minus 4,7% la nivel european.  Totodată, media zilnică de tranzacţionare a ajuns la aproximativ 60 milioane lei, mai mult cu peste 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatele financiare în general bune şi foarte bune plus o politică de dividend generoasă au fost printre factorii care au contribuit la evoluţia pozitivă a pieţei de capital bucureştene. Cele mai mari aprecieri din constituentele indicelui BET au fost realizate de Banca Transilvania (23%) şi Romgaz Mediaş (20,61%), în timp ce la polul opus, cele mai mari deprecieri au fost înregistrate de Digi (-10%) şi Transelectrica (-7%). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO