Burse - Fonduri mutuale

Prospecţiuni Bucureşti revine pe plus în T1 cu cel mai mare câştig

Prospecţiuni Bucureşti revine pe plus în T1 cu cel mai...

Autor: Roxana Pricop

18.05.2015, 00:00 807

Compania de prospectare geofizică şi geologică Prospec­ţiuni Bucureşti (PRSN) a încheiat primele trei luni ale anului cu un profit net de 9,2 milioane de lei, cel mai bun rezultat pe primul trimestru din ultimii ani, ajutată de condiţiile meteo favorabile ce i-au permis să continue lucările pentru contractele existente, dar şi graţie diminuării protestelor împotriva gazelor de şist. În primul trimestru al anului trecut, compania a raportat o pierdere de 5,2 milioane de lei.

Investitorii pe bursă au reacţionat la datele financiare anunţate de com­panie: acţiunile PRSN au crescut cu 6% în şedinţa de vineri, 15 mai, până la o cotaţie de 0,0830 lei/titlu. La această referinţă, com­pania are o capitalizare bursieră de 59,5 mil. lei. z„În primul trimestru al anului, societatea a efectuat servicii de achiziţie de date geofizice 3D cu 4 echipe, precum şi lucrări de procesare de date geofizice în baza contractelor încheiate cu Romgaz, Hont Oil, Amromco“, potrivit raportului trimestrial emis de companie.

Afacerile companiei au crescut cu 4% în primul trimestru până la 81,8 milioane de lei. Veniturile totale au urcat uşor până la 84,3 milioane de lei, iar cheltuielile totale s-au ajustat negativ cu 16%, în principal graţie scăderii costurilor de exploatare. Din exploatare, compania a înregistrat un profit de 12,7 milioane de lei, faţă de pierderi de aproape 4 milioane de lei în acelaşi interval al anului trecut. Pe de altă parte, firma şi-a dublat la 2,7 milioane de lei pierderile financiare, ca urmare a fluctuaţiilor de curs valutar.

Prospecţiuni Bucureşti este controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender (55,7% din capital). SIF Muntenia (SIF4) este cel mai important acţionar minoritar, cu 11,8% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO