Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen mizeaza mai mult pe Bursa

23.08.2007, 18:55 13

Raiffeisen Asset Management, divizia de administrare a fondurilor de investitii din cadrul grupului austriac Raiffeisen, va adopta o strategie mai agresiva de investitii pe piata locala de capital, majorand expunerea fondurilor administrate pe actiunile bursiere.
"In urma cu an, am inceput cu o strategie mai conservatoare de investitii pentru ca profilul investitorului din Europa Centrala si de Est este caracterizat printr-un apetit destul de scazut pentru risc. Cresterea expunerii pe piata de actiuni alaturi de lansarea unui nou fond de actiuni este in stransa legatura de cresterea increderii, a culturii investitionale si a apetitului pentru risc a investitorilor la fondurile administrate de Raiffeisen", spune Mihail Ion, presedintele societatii de administrare Raiffeisen Asset Management.
Modificarea prospectelor de emisiune a fondurilor deschise de investitii Raiffeisen Benefit si Raiffeisen Prosper este in prezent supusa autorizarii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
Fondul cu plasamente diversificate Raiffeisen Benefit investeste pana la maximum 30% din activele nete de 35,9 mil. lei in actiuni. Modificarea prospectului de emisiune are in vedere extinderea limitei maxime pana la 50% din activele nete pe actiuni. De asemenea, investitiile pe piata locala de capital, situate in luna iunie a anului trecut la nivelul de 12,5%, vor creste pana la 27,5% din active, peste limita de investire propusa pentru pietele externe de capital de 12,5% din active. Fondul de actiuni Raiffeisen Prosper isi va majora expunerea pe actiuni de la maximum 80% din activele nete de 82,5 mil. lei pana la 90%, cu o alocare preponderenta pe piata locala de capital.
Portofoliul de fonduri de investitii administrate de Raiffeisen Asset Management cuprinde in prezent trei produse investitionale. Fondul Raiffeisen Romania Actiuni, cu plasamente in actiunile care compun indicii bursieri BET-C si BET-FI, a fost lansat ieri. Noul fond de actiuni va plasa in proportie de 60% din active pe indicele BET-C si pe indicele BET-FI va fi investit 40%, fiind luate in calcul si plasamente pe RASDAQ de pana la 40%.
Pentru luna septembrie, Raiffeisen Asset Management pregateste lansarea fondului Raiffeisen Confort.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO