Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen tinteste active de 700 mil. lei pe fonduri

27.08.2009, 18:32 21

Societatea de administrare a investitiilor Raiffeisen Asset Management (RAM) estimeaza o crestere de peste 30% a activelor din portofoliu, pana la 700 mil. lei anul acesta.

Compania este al doilea administrator din piata, cu un total al activelor nete de 530 mil. lei provenind din sase fonduri de investitii si conturi individuale.

"Vrem sa incheiem anul cu active nete in administrare de 700 milioane de lei. Avansul va fi sustinut in continuare de fondul monetar, dar si de produsele mai riscante, precum fondul diversificat Benefit si cele de actiuni Prosper si Romania Actiuni. De asemenea, fondul cu capital protejat Confort va inregistra o crestere a interesului din partea investitorilor spre finalul anului", a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Fondurile administrate de RAM au atras peste 250 mil. lei de la investitori in primul semestru al anului, reprezentand aproximativ 40% din subscrierile nete totale din piata.

Cea mai mare parte din crestere a fost generata de Raiffeisen Monetar. Fondul a obtinut un randament de 8,4% in primul semestru.

Potrivit raportului semestrial de administrare, principalele investitii au fost depozitele bancare, ponderea acestora in total active crescand de la 68% la sfarsitul anului 2008 la aproape 82% din activele de 281,5 mil. lei la finalul lunii iunie. Investitiile fondului in instrumente de venit fix, precum obligatiunile, au urcat pana la 18,24% din active.

Cu un randament de 30,4% in primul semestru, Romania Actiuni este cel mai performant fond din portofoliul administratorului. Principalele detineri ale fondului au fost titlurile BRD care au atras 8% din activele de 4,5 mil. lei, SIF Oltenia cu 7,6% si cele ale Petrom care detin o pondere de aproape 7% in activul fondului.

Al doilea fond de actiuni, Raiffeisen Prosper, a obtinut un randament de 24% in prima jumatate a anului, investind 27% din active indirect pe pietele externe. Mai exact, cele trei fonduri internationale de actiuni in care a investit Raiffeisen Prosper sunt Robeco Emerging Markets Equities, JP Morgan Emerging Markets Equity si Raiffeisen Eurasia Equities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO