Burse - Fonduri mutuale

Ce randamente au fondurile locale de acţiuni în ultimele 12 luni: de la plus 4% la minus 11%. Un singur fond este pe plus. Indicele BET-BK, de referinţă pentru administratorii de fonduri, a scăzut cu circa 20% între septembrie 2021 şi septembrie 2022

Ce randamente au fondurile locale de acţiuni în...

Autor: Eduard Ivanovici

25.10.2022, 07:00 155

Din primele 10 fonduri de acţiuni deschise la nivel local, listate în funcţie de randamentul dintre septem­brie 2021 şi septembrie 2022, unul singur înregistrează creşteri, respectiv BT Energy, administrat de BT Asset Management, cu un avans de 4%, arată datele agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

BT Energy, care investeşte minimum 75% din active în acţiuni listate care au legătură cu industria energetică, este urmat tot de un fond gestionat de compania membră a grupului financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea investiţiilor.

Prezent pe locul doi, BT Agro, fond cu minim 75% din active îndreptate spre companii listate prezente în domeniul agricol-alimentar, afişează un randament de minus 0,57% la finele lunii septembrie de anul acesta. Cele două fonduri au active nete de 77,3 milioane de lei, respectiv 17,5 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO