Burse - Fonduri mutuale

Raport săptămânal: bursa de la Bucureşti recuperează aproape toată scăderea de 4% din şedinţa de luni

Raport săptămânal: bursa de la Bucureşti recuperează...

Autor: Liviu Popescu

21.01.2019, 00:05 321

Săptămână de vis pentru OMV Petrom, cu un plus de 8,3%.

Bursa de valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de frontieră de agenţiile de evaluare financiară, şi-a revenit spre finele săptămânii trecute şi a reuşit să recupereze aproape în totalitate scăderea de 4% înregistrată în şedinţa de luni, potrivit datelor BVB.

Pe 14 ianuarie indicele principal BET a înre­gistrat cel mai abrupt declin din 2019 în condiţiile în care şedinţa a debutat cu vânzări brutale de acţiuni, mai ales din sectorul bancar, respectiv 74% din rulaj fiind înregistrat cu Banca Transilvania. Darius Vâl­cov, consilierul premierului Dăncilă, a afirmat luni pentru ZF că taxa pe activele bancare se va calcula şi se va plăti trimestrial, şi nu anual aşa cum sperau in­ves­titorii. Acestea sunt primele indicaţii din partea gu­vernului cu privire la modalitatea de taxare a activelor bancare. Reacţia la bursă a fost iminentă în condiţiile în care TLV s-a prăbuşit cu 10%, iar BRD cu 6%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO