Burse - Fonduri mutuale

RC2 si Romanian Reconstruction ofera 2,05 lei/actiune pentru preluarea Policolor

07.03.2007, 19:00 24

Fondurile de investitii RC2 si Romanian Reconstruction, ambele inregistrate in Cipru, vor lansa o oferta publica de preluare a companiei Policolor Bucuresti, pretul oferit fiind de 2,05 lei/actiune, mai putin fata de preturile la care se tranzactioneaza in prezent titlurile pe Bursa. Ultima tranzactie cu actiunile Policolor s-a realizat la un pret de 2,23 lei/actiune.
Cele doua fonduri de investitii actioneaza in mod concertat cu fondul Romanian Investment Fund (Cyprus), fiind obligate de legislatia pietei de capital sa deruleze o oferta de preluare pentru restul actiunilor pe care nu le detin. Cele trei fonduri detin impreuna peste 50% din actiunile Policolor, cea mai mare participatie, de 39,4% fiind cea a Romanian Investment Fund.
Conducerea Policolor suspendase de luna trecuta drepturile de vot ale fondului RC2, pe motiv ca trecuse mai mult de doua luni de cand cele trei fonduri depasisera impreuna pragul de 33% in cadrul companiei, fara a lansa o oferta publica pentru restul actiunilor pe care le detin, dupa cum prevede legislatia pietei de capital.
Fondurile au lansat oferta pentru a prelua 48,6% din actiunile Policolor, valoarea ofertei ridicandu-se la circa 71 milioane de lei (20,9 milioane de euro).
RC2 detine 1,4% din actiunile Policolor, din actiunile cumparate in cadrul ofertei urmand sa primeasca 66,66%, restul fiind alocat catre Romanian Reconstruction, care detine in acest moment aproape 10,6% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO