Burse - Fonduri mutuale

Reteta Active Dinamic de dublare a banilor

05.01.2010, 23:03 58

Fondul de actiuni Active Dinamic a devenit performerul anului2009 cu un randament de aproape 102% facand hedging (tehnica dereducere a riscului) si speculand aprecierile si scaderile Burseisi ale pietei de derivate de la Sibiu.

Active Dinamic dispune de active nete de 14,5 milioane de lei dela 2.005 de investitori si este administrat de societatea SwissCapital, controlata de KBC Securities, cel mai mare broker de pepiata locala.

"Avand in vedere volatilitea extem de ridicata pe tot parcursulanului 2009, am incercat sa ne axam in special pe investitii petermen relativ scurt astfel incat sa putem profita de miscarile inambele sensuri ale principalilor emitenti tranzactionati pe BVB sila bursa din Sibiu", a spus Eduard Gunescu, administrator deportofoliu la societatea de administrare a investitiilor SwissCapital.

Principalele trei detineri ale Active Dinamic erau actiunile SIFOltenia, Altur si Rompetrol Rafinare, potrivit celor mai recenteraportari disponibile la finele lunii iunie 2009. Cei trei emitentiau inregistrat anul trecut cresteri cuprinse intre 90% si 230%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO