Burse - Fonduri mutuale

Revine zâmbetul pe faţa investitorilor Digi, singura companie din BET care s-a clasat în top 10 aprecieri din ultima lună

Revine zâmbetul pe faţa investitorilor Digi, singura...

Autor: Dan Grigore Ivan

15.01.2018, 00:06 783
Compania telecom Digi, care a debutat în mai 2017 pe bursa locală, în urma celei mai mari listări private din istoria acesteia (944 milioane lei), a înregistrat în ultima lună o apreciere a valorii de piaţă de 15,15%, pe fondul unor tranzacţii de peste 20 milioane lei.
 
O acţiune Digi se tranzacţionează în prezent la 38 lei, ceea ce înseamnă că s-a apropiat astfel de preţul de listare, respectiv 40 lei, după ce acum o lună Digi atingea minimul istoric, echivalentul unei cotaţii de 33 lei per acţiune. Capitalizarea bursieră a companiei Digi a ajuns astfel la 3,8 miliarde lei (826 milioane euro), după ce în ultimele şase luni acţiunile Digi au scăzut cu 3,55%, pe fondul unor tranzacţii de 120,8 milioane lei.
 
Zentiva domină topul celor mai mari aprecieri din ultima lună, în contextul în care acţionarul majoritar al companiei farmaceu­tice, gigantul francez Sanofi, a făcut o ofertă de cumpărare de 3,5 lei per titlu, în speranţa că va cumpăra restul acţiunilor deţinute de minoritari. Oferta francezilor a împins cotaţia acţiunii Zentiva la 3,41 lei, echivalentul unei capitalizări bursiere a companiei farmaceutice de 1,421 miliarde lei (310 milioane euro), reprezentând un avans de 36,4%, pe fondul unor tranzacţii de puţin peste 1 milion lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO