Burse - Fonduri mutuale

Rolast ar putea fi retrogradata la categoria a III-a a BVB

26.10.2006, 19:03 19

O comisie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a propus reclasificarea actiunilor emise de producatorul de subansambluri auto Rolast Pitesti de la categoria I la categoria a III-a a pietei, intrucat compania a incheiat ultimii doi ani cu pierderi.
Comisia de Admitere la Tranzactionare din BVB a emis un aviz catre Consiliul Bursei prin care a propus retrogradarea titlurilor Rolast la categoria a treia, deoarece societatea nu indeplineste una dintre cerintele pentru mentinerea la categoria I.
Potrivit prevederilor BVB, pentru a ramane la categoria I, un emitent trebuie sa inregistreze profit fie in cel mai recent exercitiu financiar, fie in doua dintre ultimele trei exercitii financiare.
In anul 2004, Rolast a inregistrat pierderi de 4,3 milioane lei, la o cifra de afaceri de 83 de milioane de lei. Cifra de afaceri a scazut anul trecut cu peste 38%, iar pierderile au avansat de aproape trei ori, la 11,8 milioane de lei (3,2 milioane de euro). In primele sase luni ale acestui an, pierderile companiei s-au cifrat la 4,76 milioane de lei.
Societatea produce diverse repere tehnice din cauciuc, precum benzi de transport, placi tehnice, curele si furtunuri si a fost preluata recent de Naniero Investments, societate inregistrata in Cipru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels