Burse - Fonduri mutuale

Romcarbon investeşte 6,5 mil. euro în producţia de ambalaje şi reciclare

Romcarbon Buzău produce filtre auto şi industriale

Romcarbon Buzău produce filtre auto şi industriale

Autor: Laurentiu Cotu

20.06.2014, 00:06 571
Producătorul de ambalaje din plastic Romcarbon Buzău (ROCE), controlat de investitori taiwanezi, va implementa până la finalul acestui an două proiecte de investiţii, în producţia de tăviţe termoformate destinate uzului alimentar şi în domeniul reciclării materialelor plastice. Investiţia totală este de 6,5 milioane de euro şi se adaugă celor 8,5 milioane de euro pe care compania le-a investit în 2012 într-o nouă fabrică. Compania spune că o parte a investiţiei, respectiv 4 milioane de euro, va fi folosită într-o linie de sortare, spălare şi prelucrare a deşeurilor de materiale plastice, în special polipropilenă şi polietilenă.
 
„Viziunea Romcarbon este să devină cel mai mare procesator de deşeuri de materiale plastice şi producător de materii prime secundare din sud-estul Europei. În urma investiţiei în noile linii de sortare, spălare şi regranulare, în fabrica Romcarbon se vor putea prelucra peste 30.000 de tone anual“, a declarat Radu Andrei, director general al Romcarbon.  
 
Cea de-a doua investiţie a companiei este legată indirect tot de reciclare, în condiţiile în care în urma achiziţiei liniei de producere a tăviţelor şi caserolelor se va utiliza materie prima reciclată provenită din reciclarea ambalajelor PET, furnizată de compania Greenfiber Internaţional. Totodată, tehnologia achiziţionată va permite creşterea gamei de produse a companiei Romcarbon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO