Burse - Fonduri mutuale

Romcarbon va răscumpăra 5% din acţiuni pentru reducerea capitalului

Autor: Mediafax

30.11.2010, 23:42 28

Acţionarii producătorului de plăci şi profile din plasticRomcarbon Buzău (ROCE) au aprobat luni răscumpărarea de pe piaţa decapital, de către companie, a maximum 13,2 milioane de acţiuni,echivalentul a 5% din totalul titlurilor, pentru anularea acestoraşi reducerea capitalului social. Preţul de achiziţie al acţiunilorva fi de minimum 0,2 lei/unitate şi de maximum 0,35 lei/unitate.

Durata maximă pentru derularea operaţiunii de dobândire este de 18luni de la data publicării hotărârii de aprobare a operaţiunii înMonitorul Oficial. Compania, listată la Bursa de Valori Bucureşti,are un capital social de 26,4 milioane de lei, împărţit în 264,1milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/ titlu. Celmai important acţionar al Romcarbon este firma cu acţionariattaiwanez Living Plastic Industry, cu 32,85% din capital. Înacţionariat se mai regăsesc Unitai International Corporation, cu20,84%, şi fondul de investiţii Eastern Eagle Fund, care mai deţinecirca 14%, după ce a vândut vineri un pachet de 6% din acţiuni.Titlurile Romcarbon au revenit ieri la tranzacţionare cu o creşterede 14,3%, închizând şedinţa de tranzacţionare la 0,24 lei.Capitalizarea companiei este de 14,8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO