Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Rafinare, afaceri mai mici în dolari, dar mai mari în lei

Rompetrol Rafinare, afaceri mai mici în dolari, dar mai mari în lei

Mediafax Foto

Autor: Carol Dan

15.11.2012, 00:05 245

Compania petrolieră Rompetrol Rafinare (RRC) a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de dolari, în scădere cu 8% faţă de nivelul de 3,1 miliarde de dolari consemnat în perioada similară a anului trecut, şi a raportat pierderi de 115 milioane de dolari, mai reduse cu 1,5%.

În lei afacerile au crescut cu 6,4%, deoarece cursul mediu al dolarului în primele nouă luni din 2012 a fost cu 16% mai mare decât în aceeaşi perioadă a lui 2011. De asemenea, pierderile au crescut în lei cu circa 13,5%.

Profitul EBITDA (înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierilor şi amortizării) a scăzut aproape la jumătate, de la 42,5 milioane de dolari la 21,7 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totuşi, în trimestrul al treilea, compania a reuşit să treacă pe profit net, în valoare de 16,8 milioane de dolari, de la pier­deri de 49,6 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului 2011.

Rezultatele Rompetrol Rafinare sunt consolidate, neauditate şi întocmite conform standardelor internaţionale de contabilitate (IFRS). Rezultatele financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare SA, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rom­petrol Downstream, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Gas.

Acţionarii Rompetol Rafinare sunt statul român, care deţine prin Ministerul Economiei 44,69% din capital. Grupul Rompetrol are o participaţie de 43,74% din titluri, iar diferenţa de 11,56% aparţine mai multor acţionari afiliaţi grupului.

La cotaţia acţiunilor de miercuri, compania are o capitalizare de 1,39 miliarde de lei (390,2 milioane de dolari).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO