Burse - Fonduri mutuale

Ruşii împrumută de la ruşi: Producătorul de ţevi TMK Artrom Slatina ia 40 mil. euro de la banca de stat VTB

Autor: Andrei Chirileasa

30.05.2011, 11:15 220

Producătorul de ţevi TMK-Artrom Slatina (ART), parte a grupuluisiderurgic rus TMK, va contracta un credit de 40 milioane euro dela VTB Bank Austria, divizia austriacă a băncii ruseşti de statVTB, pentru asigurarea capitalului de lucru şi plata unor datoriicătre alte companii din grup.

Propunerea urmează să fie aprobată la 6 iulie, în AGA, potrivitunui convocator transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti(BVB).

Creditul va fi contractat pe o perioadă de cinci ani, iardobânda ar putea fi calculată în funcţie de EURIBOR la o lună saupe o perioadă mai lungă plus o marjă de 4,3% pe an.

Împrumutul va fi garantat cu o garanţie corporativă care va fiemisă de grupul TMK, precum şi cu gajarea tuturor conturilordeschise de compania din Slatina la VTB.

La finalul primului trimestru, TMK-Artrom avea datorii de 482,5mil. lei (aproximativ 117 mil. euro). Creanţele cumulau 207,8 mil.lei (50,4 mil. euro).

Compania a trecut pe profit în primul trimestru, cu un câştig de41 mil. lei (9,7 mil. euro), de la pierderi de 8,2 mil. lei înprimele trei luni de anul trecut. Cifra de afaceri a avansat cu44%, la 185,6 mil. lei (43,9 mil. euro).

TMK Europe, subsidiara din Germania a grupului rus TMK,controlează 92,66% din capitalul companiei, iar alţi acţionaricumulează 7,33% din titluri. Grupul rus mai deţine în Româniacombinatul siderurgic TMK-Reşiţa.

Acţiunile companiei au fost tranzacţionate vineri la BVB lapreţul de 1,77 lei, în creştere cu 0,85%. La această cotaţie,TMK-Artrom are o capitalizare de 205,7 mil. lei (50 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO