Burse - Fonduri mutuale

S-a terminat benzina? Fără cumpărători, bursa de la Bucureşti scade cu peste 1% în deschidere

 S-a terminat benzina? Fără cumpărători, bursa de la Bucureşti scade cu peste 1% în deschidere

Autor: Andrei Chirileasa

12.03.2012, 10:44 903

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de tranzacţionare cu scăderi puternice pe principalele acţiuni, indicii pierzând peste 1% în primele 20 de minute. Acţiunile celor cinci SIF-uri, titlurile Petrom (SNP) şi Banca Transilvania (TLV) scădeau cu peste 2%. Fondul Proprietatea (FP) rezista ceva mai bine, cu o scădere de 0,6%.

Valoarea tranzacţiilor din deschiderea şedinţei nu a depăşit 2 milioane de lei, rulaj mai mic faţă de şedinţele din ultima lună, ceea ce arată că investitorii sunt mai prudenţi la cumpărare.

Bursa a dat semne de oboseală în ultima săptămână, după două luni de creşteri puternice care au urcat indicele BET cu peste 20%, plasând România în top 5 creşteri la nivel mondial. Săptămâna trecută, indicele BET a închis trei din cinci şedinţe în scădere, iar indicele BET-FI (SIF-uri plus FP) a scăzut în patru şedinţe.

Noile scăderi de astăzi arată că piaţa şi-a pierdut avântul din februarie când din 21 de şedinţe 16 s-au încheiat pe creştere şi doar cinci au fost cu scăderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO