Burse - Fonduri mutuale

Scăpăm de numirile politice când o zbura porcul? Un crescător de porci din Târgu-Mureş, numit de statul român în CA-ul Aeroporturi Bucureşti. Pe listă sunt şi un viceprimar al Capitalei, dar şi un director la Sănătate. Salariu, 13.000 lei lunar

Scăpăm de numirile politice când o zbura porcul? Un...

Autor: Liviu Popescu

14.10.2021, 07:40 4204

♦ Pierderi de 130 mil. lei în S1/2021 pentru Aeroporturi Bucureşti, mai mari cu 145% ca cele din prima jumătate din 2020.

Ministerul Transporturilor, acţionar cu 80% al companiei Aero­porturi Bucureşti, pe care Fondul Proprietatea – acţionar cu 20% o evaluează la circa 3 miliarde de lei, a numit un Consiliu de Administraţie provizoriu din care fac parte un fost proprietar de fermă de porci din Târgu-Mureş, radiată la final de 2016, un fost viceprimar al Capitalei, un director la Sănătate, dar şi fostul CEO al Automobile Bavaria.

Astfel, la şedinţa acţionarilor – la care Fondul Proprietatea a votat împotrivă, Ministerul Transpor­turilor şi-a numit în board pe patru luni reprezentanţi precum Cosmin Mihălţean – a cărei cea mai recentă activitate din CV este de admin­istrator la Suingro SRL Târgu- Mureş, firmă radiată la final de 2016 şi care se ocupa cu creşterea porcilor. Potrivit datelor Confidas, Suingro SRL Târgu-Mureş era deţinută în proporţie de 100% de Mihălţean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO