Burse - Fonduri mutuale

Scepticismul investitorilor ţine în corzi bursele

Scepticismul investitorilor ţine în corzi bursele

Autor: Roxana Pricop

15.10.2014, 00:03 757
Bursele europene au închis şedinţa de marţi în stagnare, iar America a deschis ziua de tranzacţionare în urcare, investitorii de peste Ocean revenind la sentimente mai bune după ce companiile şi-au publicat rezultatele financiare pe trimestrul al treilea.

La Bucureşti, lichiditatea s-a menţinut sub pragul de 10 milioane de euro, iar indicii bursieri au încheiat şedinţa în scădere. Din acţiunile incluse în indicele bursier BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, acţiunile Transelectrica au raportat cele mai mari scăderi, de minus 2%, urmate de acţiunile Romgaz, cu un minus de 1,16%, şi de cele ale BRD şi ale Băncii Transilvania.

WikiZF: Profilul companiei BRD

Indicele DAX a revenit pe scădere spre finalul şedinţei, după ce ministrul german al economiei a anunţat că a revizuit în scădere estimările privind avansul economic din 2014 şi 2015. El a prognozat o creştere a PIB de numai 1,2% în acest an, faţă de 1,8% anterior, din cauza înrăutăţirii contextului internaţional.

Peste Ocean, indicele american S&P 500 a deschis şedinţa de marţi cu o creştere de 0,65%, după ce luni a raportat un minus de 1,6%. JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, a obţinut în trimestrul al treilea un profit de 5,6 miliarde de dolari, susţinut de veniturile operaţiunilor de trading, după pierderi de 380 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Bloomberg citat de Medifax.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Un sondaj făcut de Bank of America şi Merrill Lynch a scos la iveală faptul că doar 32% din administratorii de fonduri chestionaţi se aşteaptă la o revenire a economiei globale în următoarele 12 luni, cel mai slab punctaj din doi ani şi cu 20% sub rezultatele sondajului din septembrie. În acelaşi timp, aşteptările de profit s-au prăbuşit la minimul ultimilor 18 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO