Burse - Fonduri mutuale

Sedinta diferita pentru banci la Bursa

21.07.2006, 19:19 15

Actiunile celor trei banci listate la Bursa au avut ieri evolutii contrare, titlurile Bancii Transilvania urcand cu 0,9%, BRD stagnand la nivelul ultimului pret de miercuri, in timp ce Carpatica a pierdut 1,9%, pe un volum de tranzactionare extrem de redus.
Titlurile Bancii Carpatica au revenit de altfel ieri la tranzactionare, dupa o suspendare pentru operarea majorarii de capital derulata in acest an. Capitalul social al bancii s-a majorat cu 12,45 milioane de lei (3,5 mil. euro), pana la 115,7 milioane de lei (32,2 mil. euro), prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net obtinut anul trecut. Tranzactiile realizate ieri cu actiunile acestei banci au fost de sub 5.000 de euro, inchiderea facandu-se la pretul de 0,52 lei/actiune.
Dintre celelalte doua banci, doar actiunile BRD au avut o lichiditate in crestere, acestea fiind de altfel si cele mai tranzactionate din grupul bancilor. Valoarea tranzactiilor a fost in acest caz de 2,4 milioane de lei (0,67 milioane de euro), ultima operatiune realizandu-se la pretul de 16,4 lei/actiune. La fel ca in sedinta de miercuri, cand pretul actiunilor a pierdut 3% la inchidere, cursul a scazut pe parcursul zilei pana la un minim de 16,2 lei/actiune, pana la final revenindu-si usor.
Actiunile Bancii Transilvania au reusit sa recupereze partial din scaderea de 2,7% de miercuri, in urma cresterii de pana la 1% inregistrata ieri. La inchidere, actiunile au fost cotate la un pret de 1,1 lei/actiune, in timp ce pretul maxim la care titlurile s-au tranzactionat in cadrul sedintei a fost de 1,11 lei/actiune.
Pe tendinta de crestere pe care Bursa a revenit incepand cu finalul lunii iunie, actiunile Bancii Transilvania au acumulat o apreciere din acel moment de 26%, cea mai mare dintre cresterile inregistrate de banci. Actiunile celorlalte doua banci au crescut in acest interval de timp cu 17%, cum a fost cazul titlurilor BRD, sau 6%, in cazul Bancii Carpatica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO