Burse - Fonduri mutuale

Şeful brokerilor a fost numit administrator la Oltchim. Combinatul trimite 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic

Şeful brokerilor a fost numit administrator la Oltchim. Combinatul trimite 1.000 de angajaţi în şomaj tehnicŞeful brokerilor a fost numit administrator la Oltchim. Combinatul trimite 1.000 de angajaţi în şomaj tehnic

Autor: Adrian Cojocar

03.10.2011, 00:00 803

Consiliul de administraţie al Oltchim a decis la finele săptămânii trecute să-l numească pe Dan Paul (desen), preşedintele Asociaţiei Brokerilor, în funcţia de administrator provizoriu al companiei în locul lui Ion Ionescu, care şi-a prezentat demisia din motive personale, potrivit raportului publicat pe bursă de reprezentanţii Oltchim.

Numirea lui Dan Paul în conducerea combinatului chimic controlat de stat vine în contextul în care el este şi cumnatul Andreei Paul Vass, consilierul economic al premierului Emil Boc. Dan Paul deţine firma de brokeraj Finaco Securities şi conduce Asociaţia Brokerilor din anul 2006.

Conducerea Oltchim a mai decis trimiterea în luna octombrie a 1.000 dintre cei circa 3.500 de salariaţi în şomaj tehnic, mişcare motivată de lipsa materiei prime şi a capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţii la întreaga capacitate de producţie a combinatului. Oltchim se chinuie de mai bine de un an să obţină finanţări pentru repornirea petrochimiei de la Piteşti, care-i poate asigura materia primă necesară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO