Şeful Compa Sibiu: Rezolvaţi infrastructura! Piaţa e pregătită pentru un nou constructor de maşini

23 feb 2016 Autor: Laurentiu Cotu

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) a finalizat anul trecut un program de investiţii de 25 mil. euro, ce va permite o creştere anuală de 15% a capacităţii de producţie a companiei. Compa va continua în acest an pro­gra­mul de dezvoltare a fabricii din Sibiu, urmând să fie realizate investiţii de 10-15 mil. euro, în funcţie de evoluţia pieţei. Principalii clienţi ai fabricii Compa din Sibiu sunt Delphi, Bosch sau Honeywell.

„În fiecare an alocăm 10-15 mi­lioane de euro pentru investiţii în dez­voltare, însă anul trecut am realizat in­vestiţii 25 de milioane de euro, cu sco­pul de a creşte capacitatea de pro­ducţie, de a fabrica noi produse şi de a atrage noi clienţi. Investiţia va duce la o creş­tere anuală de 15% a capacităţii de pro­ducţie“, a de­clarat Ioan Deac, direc­tor general şi acţionar al com­paniei Compa.

Compania a raportat pentru anul trecut venituri totale de 491 mil. lei (circa 109 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior şi un profit net de 28 mil. lei (peste 6 mil. euro). „Piaţa este atractivă, suficient de stabilă, pregătită de venirea unui nou constructor de maşini, însă trebuie re­zolvată problema legată de infra­structură“, a afirmat Ioan Deac.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.02.2016

 

Cuvinte cheie:
ioan deac
, Compa Sibiu
, componente auto
, infrastructura
, maşini
, constructor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide