Burse - Fonduri mutuale

Şeful Oracle ia locul lui Drăgoi la conducerea Fondului Proprietatea

Şeful Oracle ia locul lui Drăgoi la conducerea Fondului Proprietatea

Foto: Alex Moise

Autor: Roxana Pricop

14.02.2012, 18:34 1054

Sorin Mîndruţescu, şeful Oracle România, a fost ales preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor de către membrii comitetului, după demisia lui Bogdan Drăgoi, numit recent în funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

Având în vedere că după demisia lui Bogdan Drăgoi a rămas un loc liber în conducerea Fondului Proprietatea, Julian Healy a fost ales membru interimar. În raportul emis pe bursă, Franklin Templeton, administratorul FP, nu a făcut precizări cu privire la cine anume este Julian Healy şi nici ce acţionari îl susţin.

Principala atribuţie a celor cinci membri care formează Comitetul reprezentanţilor este să supravegheze administratorul fondului, să convoace AGA, să aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli, să monitorizeze investiţiile şi tranzacţiile majore din portofoliu şi să verifice atingerea ţintelor de randament. De asemenea, cei cinci pot recomanda acţionarilor încetarea contractului de administrare cu Templeton dacă consideră măsura în avantajul acţionarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO