Şeful SIF Moldova e supărat că ASF nu-i dă voie să cumpere acţiuni la Muntenia Invest: Nu poţi face performanţă cu reglementări de acum 15 ani

14 mar 2014 Autor: Roxana Petrescu

Costel Ceocea, preşedintele şi direc­torul general al SIF Moldova (SIF2), spune că multe din prevederile din ac­tele constitutive ale SIF-urilor sunt în­ve­chite şi ar trebui actualizate de Auto­ri­tatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF), nu prin Adunare Extraor­di­nară a Acţionarilor pentru că cvo­ru­mul necesar este extrem de greu de atins. ASF i-a cerut SIF-ului să con­voace AGEA dacă vrea să elimine o res­tric­ţie ce o împiedică să cumpere acţiuni la administratorul activelor SIF Muntenia.
 
SIF Moldova a anunţat în august 2013 că vrea să cumpere 49,96% din ac­ţiu­nile societăţii SAI Muntenia Invest, care gestionează activele de peste un miliard de lei ale SIF Muntenia. Anun­ţul a fost făcut la câteva luni distanţă de la momentul în care SIF Banat-Crişana a preluat pachetul de control de 50% la SAI Muntenia Invest, tranzacţie avizată de ASF şi de Consiliul Concurenţei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2014

 

Cuvinte cheie:
sif
, refuz
, actiuni
, sif moldova
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide