Burse - Fonduri mutuale

Semanatoarea, unda verde pentru delistare

05.07.2006, 18:20 65

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat delistarea de pe Bursa a companiei Semanatoarea, dupa ce actionarii companiei votasera delistarea in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor desfasurata la inceputul lunii martie.
Semanatoarea este prima companie de la Bursa pentru care CNVM aproba delistarea, dupa intrarea in vigoare la inceputul anului a dispunerii de masuri care prevedea ca delistarea se poate realiza cu simpla aprobare a actionarilor, care a dat mana libera actionarilor majoritari la delistari.
Intre timp CNVM a publicat o noua dispunere de masuri care o anuleaza pe prima, delistarea urmand sa se realizeze in conditii mult mai restrictive, dar exista multe companii de pe Bursa si de pe RASDAQ care au aprobat delistarea in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor si asteapta acum acordul final al CNVM pentru a disparea de pe Bursa. Printre acestea se numara Vel Pitar, Otelinox, Mefin, de pe Bursa, si Asirom, Napolact, Sanex, de pe RASDAQ.
Actiunile Semanatoarea, tranzactionate la sectiunea "necotate" a Bursei de Valori, vor fi retrase de la tranzactionare incepand cu data de 7 iulie 2006 si vor fi radiate din evidentele CNVM. Actionarii care au dorit sa se retraga din societate au putut sa ceara ca actiunile sa le fie rascumparate la un pret de 5,065 lei/actiune. La acest pret, valoarea companiei este de circa 14,7 milioane de euro.
Semanatoarea detine peste 35 de hectare de teren in zona semicentrala a Capitalei, unde va fi dezvoltat un amplu proiect imobiliar. Valoarea terenului pe care va fi dezvoltat proiectul este estimata la circa 170 mil. euro. Compania care va dezvolta proiectul, River Invest, este detinuta de grupul MYO-O al omului de afaceri Ion Radulea, care controleaza aproape 90% din actiunile Semanatoarea. Productia Semanatoarea va fi relocata in afara Bucurestiului, printre posibilele locatii fiind si orasul Brasov.
Semanatoarea produce combine, semanatori si alte masini agricole. Anul trecut, compania a realizat venituri totale de 4,85 milioane de euro (17,6 milioane de lei), cu 51% mai mari decat in 2004, conform estimarilor companiei.
Societatea este controlata de grupul romanesc MYO-O, care activeaza, printre altele, in comertul cu masini si utilaje agricole. MYO-O a preluat pachetul majoritar al Semanatoarea in anul 2000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels