Burse - Fonduri mutuale

SIF 3 a castigat un proces cu un actionar la Cocor

28.03.2008, 18:25 13

Tribunalul Brasov a respins miercuri cererea de anulare a hotararii de majorare a capitalului social al SIF Transilvania (SIF3) luata in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din aprilie 2007, formulata de Daniel Stoica, administratorul Cocor Turism, unul dintre actionarii SIF Transilvania.
"Pentru moment am castigat procesul cu Daniel Stoica, dar mai sunt alte doua termene pentru mai si iunie in procesul cu Cocor. Pana acum am avut castig de cauza la toate termenele, urmeaza sa vedem ce se va mai intampla", a declarat Floriean Firu, directorul general adjunct al SIF Transilvania.
Litigiul dintre SIF Transilvania si Cocor va fi solutionat de catre Curtea de Apel Bucuresti, la 14 mai, iar la 24 iunie Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca apelul Cocor in cazul SIF Transilvania.
SIF Transilvania detine 16,6% din capitalul Cocor Turism. Cocor Bucuresti a anuntat, in luna februarie, ca intentioneaza sa negocieze cu SIF Transilvania stingerea reciproca a tuturor litigiilor pe care le are cu societatea de investitii financiare.
De asemenea, Cocor vrea sa realizeze un schimb intre pachetul minoritar detinut de catre SIF Transilvania la Cocor Turism, filiala a firmei Cocor, si pachetul pe care Cocor il are la firma Euxin, controlata de SIF Transilvania.
Actionarii SIF Transilvania au hotarat in luna aprilie a anului trecut dublarea capitalului social, la 109,2 milioane de lei, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul aferent anului 2006 si anilor precedenti.
Actiunile SIF Transilvania au castigat ieri 0,7%, inchizand la pretul de 1,53 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO