Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova cere 14,2 mil. euro pe Tesatoriile Reunite

18.10.2007, 19:57 15

SIF Moldova (SIF2) va derula incepand cu saptamana viitoare o oferta publica de vanzare a pachetului majoritar al producatorului de textile Tesatoriile Reunite (TERU), in schimbul sumei de 14,2 mil. euro (44,7 mil. lei), potrivit reprezentantilor BT Securities, societatea de brokeraj care intermediaza oferta.
Perioada de desfasurare a ofertei este 23 octombrie-21 noiembrie si vizeaza un pachet de 71,19% din actiunile Tesatoriile Reunite.
SIF Moldova cere un pret de 140 lei/actiune, cu circa 15% peste cel la care aceste titluri au fost tranzactionate la inchiderea sedintei de ieri, de 121 lei/actiune. La pretul din oferta, valoarea companiei se ridica la circa 20 mil. euro (67 mil. lei).
Ofertantii trebuie sa subscrie integral pachetul de actiuni pus la vanzare, metoda de alocare fiind totul sau nimic. In cazul in care actiunile vor fi subscrise de mai multi cumparatori, ulterior incheierii ofertei se va organiza la sediul ofertantului o licitatie in vederea obtinerii celui mai bun pret.
"Vanzarea pachetului vine in contextul strategiei noastre de dezinvestire pe unele segmente din portofoliul istoric si valorificarea mai eficienta a oportunitatilor existente la acest moment. Nu excludem investitiile in instrumente derivate, unde avem deja un portofoliu destul de consistent, sau alte investitii cu grad mai ridicat de risc", spune Costel Ceocea, vicepresedintele SIF Moldova.
Pachetul detinut de SIF Moldova la Tesatoriile Reunite reprezinta una dintre cele mai importante participatii ale societatii de investitii financiare.
SIF Moldova a achizitionat pe parcursul anului trecut circa 30% din actiunile Tesatoriile Reunite, la preturi cuprinse intre 12 lei/actiune si 34 lei/actiune, majorandu-si astfel participatia la 71,25% din actiuni. Ultima data, SIF Moldova a platit circa 1,9 mil. lei (0,53 mil. euro) pe un pachet de 11,3% din actiuni.
Societatea detine doua terenuri in suprafata totala de circa 25.400 de metri patrati, situate in Bucuresti, unul dintre ele in zona Trafic Greu, iar celalalt in cartierul Dristor, care nu au mai fost evaluate din anul 2000. In primele sase luni din acest an, Tesatoriile Reunite a obtinut un castig net de circa 80.300 de euro, cu 71% mai mare comparativ cu perioada similara din 2006. Afacerile companiei s-au redus in aceeasi perioada cu 4%, la 0,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO