Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a cumparat 3 milioane de actiuni Petrom

05.03.2007, 18:08 13

SIF Transilvania si Oltenia continua sa fie cele mai active dintre SIF-uri pe piata de capital de la inceputul acestui an, cele doua societati realizand noi tranzactii saptamana trecuta.
SIF Oltenia a cumparat vineri un pachet de 3 milioane de actiuni ale Petrom, la pretul de 0,5842 lei/actiune. Valoarea tranzactiei a fost de 1,75 milioane de lei (0,52 milioane de euro). Titlurile Petrom se afla in centrul achizitiilor SIF Oltenia, inca din ultimul trimestru al anului trecut, cand societatea mai cumparase un pachet total de 10 milioane de actiuni ale companiei petroliere. Potrivit celor mai recente raportari disponibile, cele de la finalul lunii ianuarie, SIF Oltenia avea o participatie de 0,88% in cadrul Petrom.
SIF Transilvania si-a lichidat la finalul saptamanii trecute, prin intermediul a patru tranzactii speciale derulate pe piata RASDAQ, participatia de 20,7% detinuta in cadrul societatii Socot Targu-Mures, unul dintre principalii antreprenori pe santierele hidrotehnice, mai ales in Ardeal. Pretul de vanzare al actiunilor a fost de 75,5 lei/actiune, aproape de maximul permis pentru acea zi de tranzactionare, SIF Transilvania incasand 6,94 mil. lei (2 mil. euro) pe actiunile vandute.
Socot nu are in prezent un actionar majoritar, inainte de tranzactiile de vineri, cele mai importante pachete de circa 20% fiecare fiind detinute, alaturi de SIF Transilvania, de Eugen Popa, directorul general al companiei si de Asociatia Salariatilor.
Socot se afla pe lista companiilor recomandate investitorilor de ING Bank, unul dintre principalii brokeri de la Bursa, in cadrul unui raport prezentat la inceputul acestui an.
Socot avea la finalul primelor noua luni ale anului trecut un profit brut de 2,26 milioane de lei (0,64 mil. euro), de aproape 10 ori mai mare fata de castigul din aceeasi perioada a anului trecut si de peste patru ori peste nivelul bugetat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels