Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a vandut toate actiunile la Altur

18.09.2007, 18:04 16

SIF Oltenia si-a lichidat ieri pozitia in cadrul producatorului de componente auto Altur Slatina (ALT), dupa ce a vandut in piata un pachet de circa 8,52% din capitalul nemajorat al companiei, in cadrul unei tranzactii in valoare de 3,6 mil. lei (peste 1 mil. euro), potrivit raportului emis de societatea de investitii financiare.
SIF Oltenia a subscris insa 62,5 mil. actiuni in cadrul majorarii de capital pe care Altur o desfasoara in aceasta perioada, participand cu suma de 7,5 mil. lei, operatiune care nu a fost inca inregistrata.
SIF Oltenia mai detine astfel circa 11,5% din actiunile Altur, luand in calcul si actiunile emise in cadrul majorarii de capital.
Pretul la care pachetul a fost transferat ieri in piata a fost de circa 0,161 lei/actiune, peste cel de 0,12 lei/actiune la care actiunile puteau fi subscrise in cadrul operatiunii de majorare a companiei.
SIF Oltenia a vandut in luna iulie un pachet de 55% din actiunile Altur, reducandu-si participatia la circa 25%, pachet care a fost vandut in intregime in cadrul mai multor tranzactii. In total, SIF Oltenia a obtinut 41,2 mil. lei (12,1 mil. euro) pe pachetul de 85,2% detinut la Altur.
Cursul titlurilor Altur s-a apreciat cu aproape 30% dupa transferul pachetului majoritar al companiei, insa pe fondul vanzarilor realizate de SIF Oltenia si al trecerii datei de inregistrare a majorarii de capital, pretul in piata a scazut ulterior cu 40%.
Mai multe firme controlate de omul de afaceri Catalin Chelu din Galati au fost raportate pe Bursa cu pachete de actiuni Altur ce cumuleaza peste 40% din capitalul nemajorat al producatorului de componente auto.
Actionarii Altur Slatina au decis sa majoreze capitalul companiei cu 29,4 mil. lei, la 56,2 mil. lei, prin aport in numerar al actionarilor la pretul de 0,12 lei/actiune, peste valoarea nominala, de 0,1 lei/actiune. Actiunile ramase nesubscrise vor face obiectul unei oferte publice de vanzare la un pret de 0,25 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO